☰ MENU
Menu

Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 met wijnmaken in de Marken (midden Italië).
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Vini Venturi , een hypermoderne winery

De wijncultuur heeft altijd deel uitgemaakt van de familie Venturi en daarom richtte dhr. Filiberto Venturi de wijnmakerij Vini Venturi halverwege de jaren ’70 op. Ze zijn gevestigd in het hart van het beste productiegebied van Marche-wijnen. Een gebied met zachte overlappende heuvels en landschappen. Hier voelen herinnering en het heden zich thuis.  Filiberto venturi spendeerde hier zijn hele leven. Van jongs af aan heeft hij zich met passie en doorzettingsvermogen toegewijd aan het werk van de wijngaard.  Hij produceerde in eerste instantie alleen wijn  voor zichzelf en voor een klein aantal mensen en vrienden.

Sindsdien is  de jeugd, kennis en passie van zijn zoon Roberto toegevoegd aan het bedrijf en heeft hij het werk van zijn vader volledig voortgezet. Wijn is tenslotte altijd in zijn leven geweest, sinds hij een kind was.  Aan het einde van zijn studie is hij teruggekeerd naar zijn plaats van oorsprong. Deze passie is ongeveer 10 jaar geleden uitgegroeid in een klein maar zeer modern bedrijf dat midden in Castelleone is gevestigd.

Kwaliteit voorop

Het gebied men werkzaam is, is altijd erkend als een van de meest geschikte milieu- en microklimatologische kenmerken voor de productie van Verdicchio. De zorg voor de wijnstokken is voortdurend toevertrouwd aan een agronoom.  Hij beslist op basis van de klimatologische kenmerken van elke oogst. Neemt ook de maatregelen die men moet nemen om gezonde en rijpe druiventrossen te verkrijgen. Zelfs op het moment van de oogst is bijzondere aandacht geschonken door  gebruik te maken van meetsystemen.  Hiermee kan men zowel technologische als fenolische rijpheid vaststellen. Pas als de juiste balans tussen deze twee parameters is bereikt, begint de druivenoogst.

Het bedrijf streeft ernaar om een ​​zeer beperkte hoeveelheid flessen Verdicchio en Sangiovese te produceren. Uiteraard alleen met de unieke kenmerken op het gebied van body, elegantie en aroma .