Giovanni Almondo

Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit: perziken, aardbeien, appels en ook druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakt hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde agrarische wetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneisnebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland. Momenteel omvat de productie jaarlijks 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Domenico’s vrouw Antonella, zoons Federico en Stefano zijn allen werkzaam in het wijnbedrijf. Ook vader Giovanni en moeder Teresina zijn nog regelmatig in de wijngaarden te vinden. De nu nog jonge Federico heeft het vakmanschap en de passie van zijn vader geërfd en zal hem op termijn opvolgen als wijnmaker.