Masseria Altemura

Masseria Altemura is een ‘family owned’ wijngaard van de familie Zonin. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

De stoere Toren

Masseria Altemura is een ‘family owned’ wijngaard van de familie Zonin. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. De familie bezit 300 hectare grond. Hier zijn er 150 zijn beplant met druiven en 40 met olijfbomen. Ze produceren onder de felle zon van Puglia wijnen van oude, inheemse druivenrassen zoals Primitivo, Negroamaro, Aglianico en Fiano. Het wijnhuis Masseria Altemura is gelegen in Salento in het hart van de Puglia, tussen de Ionische en Adriatische Zee.

In de 4e eeuw voor Christus begon de geschiedenis van Masseria Altemura met de bouw van de Santa Susana-toren. Masseria Altemura was een versterkte boerderij in Puglia. Deze diende dan ook om het land en zijn rijkdommen te beschermen tegen buitenlandse indringers. In 2000 verwierf de familie Zonin het pand en herstelde het in zijn oorspronkelijke pracht. De familie heeft zich tot het uiterste ingespannen om de ondergrondse rivier van het landgoed, eeuwenoude olijfgaarden en de wijntradities van de regio voor toekomstige generaties te behouden.

Masseria Altemura ligt diep in het platteland van de districten Torre Santa Susanna en Oria, in het hart van het schiereiland Salento. Een gebied dat is doordrongen van een mediterraan karakter en waar het licht, de wind en de zee samenkomen.

Masseria Altemura nu in eigendom van Zonin

Zoals al in 1222 het geval was met Pascotto Carissimo, zag Gianni Zonin hier het potentieel om bij te dragen aan de heropleving van de wijnproductie in Puglia.

Zo begon een lange planningsperiode. Later gevolgd door een daadwerkelijke renovatie. Het land en de gebouwen betrokken waren die nu het hart van het hoofdkantoor van het landgoed vormen. De totale oppervlakte van het Masseria Altemura is meer dan 300 hectare waarvan 130 (binnenkort 150) wijngaarden en 40 olijfboomgaarden .Het is één bedrijf, gerestaureerd met respect voor het milieu en de oorspronkelijke architectuur. Net als in de tijd van de graven Martini Carissimo, vertegenwoordigt het nu een van de vlaggenschiplandgoederen in de landbouw van Puglia.

De architectonische ingreep op de gebouwen respecteerde het oorspronkelijke plan; niets werd aan het toeval overgelaten. Door middel van te beginnen met de gebruikte materialen: de kalkstenen straatstenen, de tufsteen en de witte steen uit de omgeving, die in de oudheid werden gebruikt voor de constructie van de hoofdgebouwen, werden gebruikt bij het maken van de nieuwe .

Samengevat zijn nieuwe rijen de beste inheemse druivensoorten in overeenstemming met volledig ecologisch duurzame richtlijnen aangeplant