Societa Agricola Siddura

Vlakbij het middeleeuwse dorpje Luogosanto in de provincie Olbia-Tempio, liggen de Siddùra wijngaarden tussen steile heuvels in het noordoosten van Sardinië.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Vlakbij het middeleeuwse dorpje Luogosanto in de provincie Olbia-Tempio, liggen de Siddùra wijngaarden tussen steile heuvels in het noordoosten van Sardinië. Het Mediterraan klimaat én de Mistral zorgen voor een uniek microklimaat. Siddùra betekent letterlijk zadel en is het wijnproject van de Duitser Nathan Gottesdiener en de Sardijn Massimo Ruggero, afkomstig uit de stad Olbia. Deze twee vrienden delen een onvoorwaardelijke passie voor Sardinië en kochten een verlaten maar charmant optrekje in het dorpje Luogosanto, omringd door kreupelhout en kurkbossen, in de wijnstreek Gallura. Het werd getransformeerd in een weelderig wijngoed. Opgericht in 2008, is het bijna 200 hectare groot, waarvan 22 hectare beplant is met druivenstokken, op een bodemmix van graniet, zand en klei. Hier, in het hart van de docg Gallura, komen de beste Italiaanse Vermentino wijnen vandaan.

De oogst geschiedt geheel met de hand en de wijngaarden worden praktisch geheel organisch onderhouden. Tussen de rijen wijnstokken is gras aangelegd om erosie van de bodem te voorkomen en om een betere bodemstructuur te verkrijgen. De ondergrondse kelder is werkelijk state-of-the-art, uitgerust met de meest moderne en innovatieve vinificatie outillage. Doordat de kelder voor de helft genesteld is onder een heuvelhelling, kan men gebruik maken van gravitatie en hoeft men de most niet machinaal rond te pompen. Dit is het domein van oenoloog Dino Dini. Naast de 22 hectare op het wijngoed zelf, heeft Siddùra ook nog eens 15 hectare wijngaarden in de provincie Sassari, verdeeld over de dorpjes Monti en Usini, waar de Cannonau en Cagnulari stokken staan aangeplant.