Tenuta San Guido

Tenuta San Guido is opgericht door Markies Mario Incisa della Rocchetta. Beschouwd als de baanbrekende “Super Tuscan”, de naam Sassicaia ontstond in 1948 toen hij voor het eerst werd geproduceerd door Incisa della Rocchetta met Cabernet Sauvignon-wijnstokken.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Tenuta San Guido is opgericht door Markies Mario Incisa della Rocchetta. Beschouwd als de baanbrekende “Super Tuscan”, de naam Sassicaia ontstond in 1948 toen hij voor het eerst werd geproduceerd door Incisa della Rocchetta met Cabernet Sauvignon-wijnstokken. Jarenlang alleen gebruikt voor gezinsconsumptie. Hoewel Sassicaia jarenlang de persoonlijke wijn van de Markies bleef, overtuigden zijn zoon Nicolò en neef Piero Antinori hem om het op de markt te brengen, te beginnen met de vintage uit 1968, die in 1971 werd onthuld.  Aanvankelijk waren er maar een paar duizend flessen beschikbaar, maar daardoor ontstond er vraag naar meer. Mario Incisa della Rocchetta huurde adviserende eonoloog Giacomo Tachis in om de wijn verder te verfijnen en tegelijkertijd de productie te verhogen. In 1994 kreeg Sassicaia zijn eigen DOC (Bolgheri Sassicaia DOC), de enige wijn van een enkel landgoed in Italië die van dit privilege kon genieten. Aanvankelijk was het een een IGT wijn en daarvoor zelfs een Vino da tavola. Een tafelwijntje met een rijke geschiedenis