Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 met wijnmaken in de Marken (midden Italië).
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Azienda Vitivinicola Vini Venturi  ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 met wijnmaken in de Marken (midden Italië). Tot 10 jaar geleden alleen voor familie en vrienden. Nu produceert Roberto prachtige wijnen die de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso halen. Roberto zet de traditie van zijn vader voort om te streven naar hoge kwaliteit: opbrengstvermindering, dubbele druivenselectie, eerst in de wijngaard en vervolgens in de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces.

Het gebied men werkzaam is, is altijd erkend als een van de meest geschikte milieu- en microklimatologische kenmerken voor de productie van Verdicchio. De zorg voor de wijnstokken Bij Vini venturi is voortdurend toevertrouwd aan een agronoom. Hij beslist op basis van de klimatologische kenmerken van elke oogst. Neemt ook de maatregelen die men moet nemen om gezonde en rijpe druiventrossen te verkrijgen. Zelfs op het moment van de oogst is bijzondere aandacht geschonken door  gebruik te maken van meetsystemen. Hiermee kan men zowel technologische als fenolische rijpheid vaststellen. Pas als de juiste balans tussen deze twee parameters is bereikt, begint de druivenoogst.