Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 met wijnmaken in de Marken (midden Italië).
Wijnen per streek
Marche (4)
Verdicchio dei Castelli di Jesi (2)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs

Azienda Vitivinicola Vini Venturi  ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 met wijnmaken in de Marken (midden Italië). Tot 10 jaar geleden alleen voor familie en vrienden. Nu produceert Roberto prachtige wijnen die de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso halen. Roberto zet de traditie van zijn vader voort om te streven naar hoge kwaliteit: opbrengstvermindering, dubbele druivenselectie, eerst in de wijngaard en vervolgens in de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces.

Het gebied men werkzaam is, is altijd erkend als een van de meest geschikte milieu- en microklimatologische kenmerken voor de productie van Verdicchio. De zorg voor de wijnstokken Bij Vini venturi is voortdurend toevertrouwd aan een agronoom. Hij beslist op basis van de klimatologische kenmerken van elke oogst. Neemt ook de maatregelen die men moet nemen om gezonde en rijpe druiventrossen te verkrijgen. Zelfs op het moment van de oogst is bijzondere aandacht geschonken door  gebruik te maken van meetsystemen. Hiermee kan men zowel technologische als fenolische rijpheid vaststellen. Pas als de juiste balans tussen deze twee parameters is bereikt, begint de druivenoogst.