Graffetta

Sicilië is een regio die rijk is aan geschiedenis, traditie en kunst. Elke plaats drukt een andere historische periode uit die verschillende culturen en tradities heeft gevestigd, waardoor dit eiland een mix is ​​van unieke schoonheid en diversiteit.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Sicilië is een regio die rijk is aan geschiedenis, traditie en kunst. Elke plaats drukt een andere historische periode uit die verschillende culturen en tradities heeft gevestigd, waardoor dit eiland een mix is ​​van unieke schoonheid en diversiteit. Graffetta ligt op een steenworp afstand van de stad Ispica, grenzend aan Noto en Modica, de dorpen met de meest authentieke Siciliaanse barok, architecturen die de wedergeboorte van de Val di Noto markeren na de verschrikkelijke aardbeving van 1697 In 2004 heeft wijnhuis Castagnoli uit Toscane  besloten om het lot van dit wijnhuis met dit landgoed te verstrengelen om twee redenen: de eerste betreft een sentimenteel aspect, de liefde voor hun originele afkomst heerste, samen metde schoonheid en historiciteit van de plaatsen. De tweede reden is rationeler (ondernemend), men heeft besloten om in te zetten op de geweldige kwaliteit van Siciliaanse grond en landbouwproducten.
De wijncultuur van dit zuidoostelijke deel van Sicilië kent achttiende-eeuwse tradities, een periode waarin de regio in wezen een enorm leengoed is van adellijke families die gedurende lange perioden de landelijke gebieden van het gebied beheren. Samenwerkingen hebben geleid tot het beheer van wijngaarden gelegen op ca. 600 meter boven zeeniveau in het Segesta-gebied, een gebied met een hoge roeping voor witte druivensoorten zoals Grillo. De Graffetta Grillo is dan ook hun visitekaartje!