Il Conte Villa Prandone

Geboren naast de wijngaarden van hun familie, de derde generatie broers De Angelis (Walter, Emmanuel, Samuel en Marina) groeiden op met een liefde voor het platteland en een constante passie voor hun werk, waarbij ze hun leven wijden aan voortdurende verbetering, in navolging van in de voetsporen van de oprichters Il Papa Marino en de grootvader Amilcare die samen het bedrijf in de jaren ’60 hebben opgericht.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Villa Prandone

Geboren naast de wijngaarden van hun familie, de derde generatie broers De Angelis (Walter, Emmanuel, Samuel en Marina) groeiden op met een liefde voor het platteland en een constante passie voor hun werk, waarbij ze hun leven wijden aan voortdurende verbetering, in navolging van in de voetsporen van de oprichters Il Papa Marino en de grootvader Amilcare die samen het bedrijf in de jaren ’60 hebben opgericht. Het landgoed beslaat ongeveer 50 hectare en wordt gekenmerkt door de teelt van inheemse druiven zoals Pecorino, Passerina, Montepulciano en Sangiovese. Elk huisproduct van “Il Conte” is een uitbreiding van zijn territorium en de daarmee verbonden wijntradities: van Rosso Piceno tot Offida Pecorino en Passerina. Wijnen die getuigen van een uniek vakmanschap, met een typische Marche-charme, die vandaag de dag nog steeds worden verkregen met eeuwenoude wijnbereidingsmethoden die generaties lang zijn doorgegeven. Veel wijnboeren werken met een oenoloog, een wijnbouwkundige met een universitaire studie, die adviseert bij de teelt en de vinificatie. De oenoloog waar Il Conte Villa Prandone werkt ook voor Vini Venturi. In de Marche is hij de oenoloog die bij de Gambero Rosso de hoogste scores binnenhaalt.