Marche

Marche is trots op zijn rijke assortiment aan druivensoorten die gedijen in het lokale terroir. Bekende variëteiten zoals Sangiovese, Montepulciano, Lacrima di Morro d’Alba, Vernaccia Nera voor rode wijnen en Verdicchio en Pecorino voor witte wijnen vinden hier hun thuis. Elke druif draagt bij aan de complexiteit van de lokale wijnen en geeft ze hun onderscheidende karakter.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

Wijnen uit Marche

De Marche-streek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Jarenlang kon ze buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. Men denkt /dacht er ook wel over om wat meer internationale druivensoorten te verbouwen. Toch blijft men de plaatselijke druivenrassen gelukkig trouw. Verdicchio is de overheersende witte druivensoort. Met een jaarlijkse productie van 24 miljoen flessen is Castelli di Jesi wat volume betreft veruit de belangrijkste DOC van de Marche en van Italië – na DOC Soave.

Rode wijnen uit Le Marche:

Net als in de Abruzzen is er hier een grote rol weggelegd voor de Montepulciano druif. De zuiverste versie van deze naar bessen geurende druivensoort is de wijn DOC Rosso Conero. Een serieuze, doch zeer drinkbare wijn met een duidelijke smaak van zwarte bessen en een vleug viooltjes en bloemengeur. De andere DOC Rosso Piceno is juist vaak een melange van de druiven Montepulciano en Sangiovese. Deze heeft een drogere smaak, vaak van kers of pruim.

Witte wijnen uit Le Marche:

De Castelli di Jesi  Verdicchio, zoals onze Bacareto Verdicchio dei Castelli di Jesi is te kenmerken als een gecorseerde witte wijn met een droge, nootachtige smaak. De eenvoudigste versie wordt niet op fust bewaard en moet jong gedronken worden.De beroemde witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ zet Marche als wijngebied wereldwijd op de kaart.

Voor de wijnen uit Marche worden de witte druiven Verdicchio, Malvasia Bianca, Passerina, Biancame, Trebbiano Toscano en Pecorino gebruikt.