Antinori

Antinori is één van de bekendste wijnmakers van Italië. De familie heeft verschillende wijnhuizen en staat bekend om de topwijnen die ze maken. Verschillende van hun wijnen behoren tot de beste Italiaanse wijnen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties
Antinori is één van de bekendste wijnmakers van Italië. De familie heeft verschillende wijnhuizen en staat bekend om de topwijnen die ze maken. Verschillende van hun wijnen behoren tot de beste Italiaanse wijnen. Op één na liggen alle wijnhuizen in Toscane:
  • TENUTA TIGNANELLO – Chianti Classico
  • BADIA A PASSIGNANO -Chianti Classico
  • PÈPPOLI -Chianti Classico
  • ANTINORI NEL CHIANTI CLASSICO – San Casciano V. P.
  • PIAN DELLE VIGNE -Montalcino
  • TENUTA GUADO AL TASSO -Bolgheri
  • CASTELLO DELLA SALA – Orvieto
  • MARCHESE ANTINORI – TENUTA MONTENISA Firenze – Franciacorta
  • VILLA ANTINORI -Toscana
Antinori maakt al wijn sinds 1385. Inmiddels heeft de 26ste generatie van de familie de leiding over het bedrijf. Het streven naar kwaliteit bepaalt al 6 jaren de koers. Onder het familiemotto ‘Te Duce Proficio’ (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s hun bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Met respect voor traditie en oog voor innovatie heeft het wijnhuis Antinori de absolute top van Italië bereikt.

Wijngebieden

De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnregio van Italië. En inmiddels ook gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië. Vanuit de enorme nieuwsgierigheid, passie en kennis van 26 generaties is deze droom uitgebreid naar de rest van Italië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Voorafgaand hieraan is altijd  jaren van onderzoek in de historie, wijntradities, mentaliteit en cultuur van het gebied gedaan. Er wordt daarnaast altijd gewerkt met jonge mensen uit de regio, om de wortels van de lokale identiteit terug te laten komen in de wijn. Ieder wijnhuis heeft daarom zijn eigen team van wijnmakers. Onderling kunnen zij samenwerken om kennis en krachten uit de verschillende gebieden te bundelen.