Ca' del Bosco

Ca’ del Bosco is een hoog gereputeerde Franciacorta producent.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

Ca’ del Bosco is een hoog gereputeerde Franciacorta producent. De geschiedenis van dit wijnhuis dateert van het midden van de jaren 60, toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca’ del Bosco genaamd (wat huis in het bos betekent) kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta (in Lombardije, ten westen van het Gardameer). In 1967 besloot Annamaria een wijngaard te planten, wat het begin werd van een reeks mooie wijnen. In 1973 werd de eerste witte wijn gelanceerd, in 1977 de eerste rode wijn en na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella, die nu het wijnhuis bestiert, om ook de Italiaanse premium mousserende wijn te produceren. En niet zonder gevolg… De mousserende wijnen van Ca’ del Bosco behoren inmiddels tot de beste van Italië. Het domein van het wijnhuis beslaat zo’n 160 hectaren en de wijngaarden zijn tussen de 17 en 25 jaar oud. De oogst van de druiven gebeurd volledig met de hand en vindt plaats gedurende de laatste 10 dagen van augustus en de eerste 10 dagen van september. De mousserende wijnen van Ca’ del Bosco worden geproduceerd volgens de ‘metodo tradizionale’, op eenzelfde wijze als in Champagne, echter met de modernste technieken. Alcoholische fermentatie vindt plaats in RVS onder strenge temperatuurcontrole, waar de wijnen een zevental maanden blijven rusten. Dat is nodig om de wijn te klaren, te laten ouderen en het karakter van het terroir mee te geven. Daarna wordt er zorgvuldig een blend samengesteld van jonge en reservewijnen uit de beste jaargangen, waarna de wijn nog 25 maanden op zijn ‘lie’ (gistbezinksel, welke karakteristieke tonen meegeeft (van bijv. noten)) blijft rijpen. Daarna worden de wijnen van hun gistbezinksel ontdaan en wordt er een dosage van 4 gram suiker meegegeven. Daarmee valt de mousserende wijn onder de categorie Brut. Rijping op de fles neemt vervolgens 25 tot 37 maanden in beslag alvorens de wijnen op de markt komen. Het oranje-gelige cellofaan om de fles is bedoeld om beschadiging tegen UV stralen tegen te gaan.