Franciacorta

Hoewel wereldwijd relatief onbekend, wordt Franciacorta algemeen beschouwd als de beste mousserende wijn van Italië. De traditionele en bekendere klassiekers Moscato d’Asti en Prosecco worden nog steeds gerespecteerd, maar deze luchtige stijlen zijn meer gericht op ongecompliceerd genieten dan op complexiteit of finesse. Als mousserende wijn van hoge kwaliteit gemaakt met de Méthode Champenoise van Chardonnay en Pinot Noir is Franciacorta duidelijk het antwoord van Italië op champagne.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Franciacorta, dé Italiaanse mousserende wijn

De Franciacorta is een regio in Noord Italië zo’n 100 kilometer ten oosten van Milano en nabij het bij het Lago d’Iseo. Hier worden de beste mousserende wijnen uit het noorden van Italië gemaakt. Volgens velen zelfs de beste van heel Italië! Deze Italiaanse wijn vergelijkt men dan ook  qua smaakprofiel vaak met de de Franse Champagne. Er zijn dan ook veel overeenkomsten. Beide wijnen zijn daarbij  -met tweede gisting op fles- op dezelfde manier gemaakt. Bovendien is, net als in de Champagne, ook bij Franciacorte een grote hoeveelheid kalk in de grond. In 1995 is de streek gepromoveerd naar een welverdiende DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij de flesrijping tenminste 18 maanden moet duren.

Franciacorta streek

De Franciacorta is een prachtige streek in het noorden van Italië, gelegen tussen de stad Brescia en het Iseo-meer. De grootste stad in het gebied is Rovato, een oude middeleeuwse stad. Naast de bekende mousserende wijnen, maken ze er bovendien ook stille rode en witte Italiaanse wijnen  Deze wijnen komen onder de DOC Curtefranca op de markt. Het belangrijkste wijnhuis in Franciacorte is Ca’ del Bosco. Dit wijnbedrijf is in 1969 gestart en is met 230 hectare aan wijngaarden de belangrijkste wijnproducent in Francioacorta.

Ca’ del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige

Ca’del Bosco is de Italiaanse klassieker uit Franciacorta! Ca ‘del Bosco is het meest beroemde wijnhuis uit de streek. Italiaanse wijnwinkel heeft de beste mousserende wijnen van dit geweldige wijnhuis op voorraad. Veel Italianen zijn van mening dat deze mousserende wijn zelfs lekkerder is dan Champagne uit Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van dezelfde druiven: Chardonnay en Pinot Noir. Alleen rijpt deze Franciacorta langer en heeft daardoor meer smaak en structuur.

Franciacorta Monzio Campagnoni millesimato

Een millesimato moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden opslag erbij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden. Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, prachtig strak, en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.