Lombardia - Lombardije

Lombardia (Lombardije), een geweldige wijnregio in Noord-Italië, staat bekend om de hoge kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd. Van een elegante Lugana tot een verfijnde Franciacorta. Deze regio biedt voor ieder wat wils!
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 14 resultaten

Ontdek de prachtige wijnen uit Lombardije

Lombardia (Lombardije), een geweldige wijnregio in Noord-Italië, staat bekend om de hoge kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd. Een van de meest beroemde wijnen uit Lombardije is Franciacorta. Een verfijnde mousserende wijn die wordt gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir (die in Italië ‘Pinot Nero‘ heet) en Pinot Blanc.

Wijnen uit Lombardije

Lombardia (Lombardije) ligt in de driehoek Milaan-Bergamo-Brescia, welke niet geheel geschikt voor wijnbouw. In het noorden van Lombardije domineren de Alpen, maar ook de grote meren spelen een enorme rol bij de klimaatomstandigheden. Lago di Como, Lago d’Iseo, Lago Maggiore en Lago di Garda zorgen voor een iets getemperd klimaat. Echter alleen op de zuid-hellingen van Lombardije komen de druiven tot volledige rijpheid. Hun “unique selling point ” komt uit Franciacorta, een als een Champagne gemaakte wijn die een uitstekende kwaliteit kan bereiken. Bovendien met een betere prijs kwaliteit verhouding dan de dure merken uit de Champagne.

Ca dei Frati: één van de meest populaire wijnhuizen uit Lombardije

Het wijnhuis Ca dei Frati is een van de meest gerenommeerde producenten van Lombardije en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten  in Lombardije. Zij produceren wijnen van hoge kwaliteit zonder kwaliteitslabel. Onder de Italianen zijn de wijnen van Ca dei Frati heel populair. De wijnen hebben een karakteristieke, krachtige smaak en een intense aroma die elke wijnliefhebber zal doen watertanden.

Lombardije is ook bekend voor andere geweldige wijnen, zoals Oltrepo Pavese, Valtellina Superiore, Sforzato en Valcalepio. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde Franciacorta van Ca dei Frati of een andere unieke wijn uit Lombardije, er is altijd een optie die bij je past.