Lombardia - Lombardije

Wijnen per streek
Franciacorta (3)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs
Jaargang

Toont alle 5 resultaten

Ontdek de prachtige wijnen uit Lombardije

Lombardije is een geweldige wijnregio in Noord-Italië, die bekend staat om de hoge kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd. Een van de meest beroemde wijnen uit Lombardije is Franciacorta, een verfijnde mousserende wijn die wordt gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir (die in Italië ‘Pinot Nero’ heet) en Pinot Blanc.

Wijnen uit Lombardije

Lombardia(Lombardije) , gelegen in de driehoek Milaan-Bergamo-Brescia is niet geheel geschikt voor wijnbouw. Het noorden van Lombardije wordt gedomineerd door de Alpen, maar de grote meren spelen ook een enorme rol bij de klimaatomstandigheden in de regio. Lago di Como, Lago d’Iseo, Lago Maggiore en Lago di Garda zorgen ervoor dat het klimaat in de regio iets wordt getemperd. Echter alleen op de zuid-hellingen van Lombardije komen de druiven tot volledige rijpheid.  Hun “unique selling point ” komt uit Franciacorta, een als een Champagne gemaakte wijn die een uitstekende kwaliteit kan bereiken. En met een betere prijs kwaliteit verhouding dan de dure merken uit de Champagne.

Ca dei Frati: één van de meest populaire wijnhuizen uit Lombardije

Het wijnhuis Ca dei Frati is een van de meest gerenommeerde producenten van Lombardije en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten  in Lombardije. Zij produceren wijnen van hoge kwaliteit zonder kwaliteitslabel. Onder de Italianen zijn de wijnen van Ca dei Frati heel populair. De wijnen hebben een karakteristieke, krachtige smaak en een intense aroma die elke wijnliefhebber zal doen watertanden.

Lombardije is ook bekend voor andere geweldige wijnen, zoals Oltrepo Pavese, Valtellina Superiore, Sforzato en Valcalepio. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde Franciacorta van Ca dei Frati of een andere unieke wijn uit Lombardije, er is altijd een optie die bij je past.

error: Content is protected !!