Wijnen uit Emilia Romagna

Regio Emilia Romagna is vooral bekend om zijn Lambrusco. Een wijn die kwalitatief helaas niet altijd sterk is. Verrassend goed zijn wijnen op basis van Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Barbera en Bonarda.

Wijnen uit Emilia Romagna

De specialiteit van de regio Emilia Romagna is over de hele wereld bekend: de licht mousserende wijnen van de Lambrusco druif. In de afgelopen decennia veroverden ze de schappen van pizzeria’s over de hele wereld. Helaas liet de kwaliteit nog wel eens te wensen over. Veel Lambrusco waren van matige kwaliteit, te veel aangesuikerd en verkocht in goedkope flessen. De reputatie van de Lambrusco laat dan ook in veel gevallen te wensen over. Gelukkig geldt dit niet voor alle Lambrusco want er wordt in Emila Romagna zeker nog uitstekende Lambrusco gemaakt.

Naast Lambrusco worden in Emiliano Romagna ook verrassend goede wijnen gemaakt op basis van de Sangiovese druif, Cabernet Sauvignon, Barbera en Bonarda. Hier zitten zeker pareltjes bij! Wij bij Italiaanse wijnwinkel zijn enthousiast over Conte di Campiano en de wijnen van het wijnhuis Luretta.