Wijnen uit Trentino

Een wijngebied in het dal van de Adige met steile berghellingen. Tegen deze hellingen worden duiven verbouwd zoals Lagerin, Chardonnay en Teroldego.

Castel Firmian Teroldego Rotaliano

Streek: Trentino Jaargang: 2017 Druiven: Teroldego

De Teroldego Rotaliano is een rode druif afkomstig uit het noordelijk gelegen wijngebied Trentino. Castel Firmian… Lees meer
8,95

Castel Firmian Lagrein Riserva

Streek: Trentino Jaargang: 2014, 2016 Druiven: Lagrein

Süd-Tirol of Trentino Alto Adige? Het gaat om dezelfde streek maar de benaming Süd-Tirol en… Lees meer
8,90
Castel Firmian Chardonnay riserva

Castel Firmian Chardonnay riserva

Streek: Trentino Jaargang: 2016 Druiven: Chardonnay

Castel Firmian Chardonnay riserva is een lekkere vette chardonnay met houtrijping. De wijn heeft een… Lees meer
10,30

Wijnen uit Trentino

Trentino is een wijngebied in het dal van de Adige dat een nauwe doorgang heeft. Vanaf de wat bredere vlaktes zie je de indrukwekkende rotsformaties van de Alpen. Er is veel wegverkeer in de smalle doorgang met aan beide zijden van de weg steil oplopende wijngaarden.

Wijnen die men hier produceert worden vallen onder het overkoepelende DOC Trentino. Chardonnay is hier de meest aangeplante witte druivensoort, mede vanwege de mousserende wijn die men hiervan maakt. Merlot is de meest aangeplante blauwe druif. Maar Trentino heeft ook enkele bekende inheemse druivensoorten zoals Marzemino en diens DNA-vader de rode volbloed Teroldego. Teroldego is een stevige rode wijn met smaken van zwarte kersen en rijpe tannines. Een andere minder bekende lokale druif die voorkomt in deze regio is de Vernatsch, ook wel Schiava genoemd.