☰ MENU
Menu

Zenato Bardolino Rosso

2023

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 7,95

Prijs per fles

Nog 6 flessen op voorraad

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Super verfrissend rood uit Noord-Italië

Veel aardbei, kers, bosfruchten, zoethout en wat kruiden! Deze Zenato Bardolino is een elegante rode wijn met een uitnodigend en speels fruitig karakter uit de prachtige Garda-regio in Noord-Italië. De blend van Corvina, Rondinella en Sangiovese druiven creëert een levendige en toegankelijke wijn. De Corvina druif zorgt voor kracht en een mooie kleurdiepte, terwijl de Rondinella bijdraagt aan de karakteristieke frisheid. De Sangiovese voegt een harmonieuze afronding toe aan zowel het aroma als de smaakbeleving. Deze lichtere stijl rode wijn is perfect voor wie houdt van verfijning! Ook wordt er een rosé uit deze regio gemaakt die ontzettend in de smaak valt!

Smaakprofiel en Gastronomische Veelzijdigheid

In het glas presenteert de Zenato Bardolino zich met een heldere kleur en frisse fruittonen. De smaak is levendig en uitgebalanceerd, waarbij het fruit voorop staat zonder te overheersen. Deze aangename wijn vormt een uitstekende begeleider van diverse voorgerechten en lichte vleesgerechten. De verfijnde structuur en het frisse karakter maken deze Bardolino ook zeer geschikt als aperitief. Door zijn toegankelijke karakter past hij perfect bij de mediterrane keuken.

Zenato

Het verhaal van de Zenato Bardolino begint in 1960 met de visionaire Sergio Zenato. In het gebied tussen Garda en Peschiera experimenteerde hij met nieuwe technieken om het beste uit de lokale druivenrassen te halen. De naam Bardolino, met zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot Dante’s Divina Commedia, weerspiegelt de culturele diepgang van de streek. Tegenwoordig zetten Sergio’s vrouw Carla en hun kinderen Alberto en Nadia zijn levenswerk voort. Hun toewijding heeft de wijnen van Zenato tot een begrip gemaakt in meer dan zestig landen.

Een Erfgoed van Kwaliteit

Het geheim van deze wijn ligt in de zorgvuldige selectie van inheemse druivenrassen en moderne vinificatietechnieken. De familie Zenato combineert traditionele kennis met innovatieve methoden om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Hun focus op lokale druivenrassen en respect voor het terroir resulteert in authentieke wijnen met een eigen karakter.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.