Cantine Paradiso

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso, een boer en vader van vier kinderen, om in 1954 een wijnmakerij te bouwen in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie (Tafel van Puglia).
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Een gepassioneerd familiebedrijf uit Puglia sinds 1954

Het verhaal van “Cantine Paradiso” vindt zijn oorsprong in de beslissing van Angelo Paradiso, een boer en vader van vier kinderen, om in 1954 een wijnmakerij te bouwen in Cerignola, in het hart van Tavoliere delle Puglie (Tafel van Puglia).
Het wijnhuis is in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd waarbij het beheer van de kelder door grootvader Angelo (eerste generatie) is overgedragen aan zijn kinderen Vincenzo, Michele, Tommaso en Gerardo (tweede generatie) en later terechtkwam bij de zonen van Michele en Gerardo, die de derde generatie vertegenwoordigen.
Angelo, kleinzoon van de oprichter, maakte in 2000 plaats voor een nieuwe koers voor de wijnmakerij, waarbij de productiecyclus werd voltooid met de bottelingsfase, een beslissing die snel resultaten opleverde toen de wijnmakerij veel bijval kreeg van zowel Italiaanse als internationale wijncritici.

De betrokkenheid van de derde generatie bij het familiebedrijf eindigde onverwachts tussen 2007 en 2008 met een reeks meningsverschillen en misverstanden, wat uiteindelijk resulteerde in de sluiting van de historische wijnmakerij.
In dit stadium besloot Angelo de productie van gebottelde wijn voort te zetten, om niet te verspillen wat de grootvader had gebouwd. Hij stroopte zijn mouwen op en maakte wijn in andere wijnhuizen, terwijl hij druiven uit zijn wijngaarden gebruikte. Dit werd gecommercialiseerd onder het nieuwe merk “Podere Belmantello”.
In juni 2010 werden de meningsverschillen en misverstanden opgelost. Angelo kocht de wijnmakerij, die nu wordt gebotteld onder het merk “Cantine Paradiso” en gaf een frisse nieuwe start aan wat zijn vader en grootvader 57 jaar eerder hadden geïnitieerd en waar hij altijd het beste in is geweest … zijn wijn.