I Muri

I Muri, onderdeel van de wijnproducent Farnese Vini, bevindt zich in Puglia, de hak van de laars van Italië.
Wijnen per streek
Puglia (2)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs

Toont alle 2 resultaten

I Muri, onderdeel van de wijnproducent Farnese Vini, bevindt zich in Puglia, de hak van de laars van Italië. Dit schiereiland is een oud wijnbouwgebied dat dateert uit de tijd van de oude Grieken. De temperatuur loopt daar overdag flink op en s-avonds wordt afgekoeld door een nachtelijke zeebries.

I Muri heeft een speciale regeling met veel telers in deze regio. Het wijnbouwteam selecteerde zorgvuldig de beste porties van elke wijngaard, afhankelijk van de druivensoort, de positie in de wijngaard en de leeftijd van de wijnstokken. Vervolgens geeft I Muri leiding in de landbouw van deze wijngaarden, waaronder het verminderen van de opbrengst per wijnstok (groene oogst), om de druiven van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Aangezien de meeste van de wijngaarden eigendom zijn van een familie, zijn de wijngaarden meestal kleiner, waardoor ze in ongeveer 3 dagen volledig kunnen worden geoogst. Dit betekent dat ze het zich kunnen veroorloven om te wachten op de optimale oogsttijd. De families zijn trots op hun werk en worden ook beter gecompenseerd. De naam I Muri verwijst naar de muren rond de wijngaarden, gebouwd van de stenen afkomstig uit de landbouwgrond om de wijnstokken aan te planten. Op het etiket staat een hagedis, inheems in de wijngaarden, die getuigt van de schone, natuurlijke landbouw van het land.

De wijnen van I Muri zijn inheemse druivensoorten, de Primitivo en de Negroamaro. Deze wijnen combineren zeer goed bij het eten en laten op een geweldige wijze de schoonheid van de regio Puglia zien.