Rocca di Castagnol

De wijngroep “Tenute Calì” is de vrucht van de passie van de familie voor landbouw, goede wijn en uitstekende producten.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Enig resultaat

De wijngroep “Tenute Calì” is de vrucht van de passie van de familie voor landbouw, goede wijn en uitstekende producten. Het is het resultaat van de ambitie om de kwaliteit continu te verbeteren door ervaring opgedaan van oogst tot oogst. In 1981, gefascineerd door zijn schoonheid en geschiedenis, kocht men een van de oudste en meest nobele Chianti Classico-landgoederen: Rocca di Castagnoli in Gaiole in Chianti. Een boerderij die eerst toebehoorde aan de familie Tempi, die het in 1730 uitbreidde, daarna tot Baron Ricasoli tot in de jaren ’50. Met deze eerste acquisitie begonnen ze hun bedrijfsmissie te realiseren: unieke wijnen creëren die herkenbaar zijn aan hun typische kenmerken en respect voor de omgeving.  Er wordt gewerkt met een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is nooit een megalomane en veel te zware maar eerder juist verteerbaarheid  en elegantie wat hier de klok slaat. En dat zeker voor een fatsoenlijke prijs. De naam Rocca di Castagnoli komt van de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd uiteraard hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken. De rst met olijfbomen en graan. De wijngaarden liggen tussen de 380 en 500 meter hoog. Het bedrijf is intensief betrokken geweest bij het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor de Rocca di Castagnoli Chianti Classico.
De Rocca di Castagnoli Chianti Classico staat erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineert met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.