Aglianico del Vulture

Aglianico del Vulture staat bekend om zijn krachtige en goed gestructureerde wijnen. De smaak wordt gekenmerkt door rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, aangevuld met kruidige tonen en subtiele aardse nuances. De hoge zuurgraad en stevige tannines dragen bij aan de levensduur van de wijn. Hierdoor kun je deze wijn zowel jong als na rijping drinken.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 2 resultaten

Aglianico del Vulture: Een Grondige Verkenning van Terroir, Druiven, Smaak en Karakter

Beïnvloed door Vulkanische Oorsprong

Het terroir van Aglianico del Vulture vindt zijn oorsprong aan de voet van de Vulture-vulkaan in de Basilicata-regio van Zuid-Italië. De vulkanische bodem, verrijkt met mineralen en gesteenten, geeft de Aglianico-druif een uniek karakter. De hoogte van de wijngaarden, het mediterrane klimaat en de vulkanische invloeden bieden een geschikte omgeving voor de teelt van deze veelzijdige druivensoort.

De Edele Aglianico

Aglianico, gewaardeerd als een van de vooraanstaande druivensoorten van Italië, gedijt uitstekend in het terroir van Vulture. De druiven rijpen langzaam, wat resulteert in wijnen met diepgang en complexiteit. De combinatie van overvloedige zonneschijn en koele nachten draagt bij aan optimale rijpheid en leidt tot wijnen met een uitgesproken karakter en stevige structuur.

Kracht en Finesse

Aglianico del Vulture staat bekend om zijn krachtige en goed gestructureerde wijnen. De smaak wordt gekenmerkt door rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, aangevuld met kruidige tonen en subtiele aardse nuances. De hoge zuurgraad en stevige tannines dragen bij aan de levensduur van de wijn. Hierdoor kun je deze wijn zowel jong als na rijping drinken. Het evenwicht tussen kracht en finesse maakt deze wijn aantrekkelijk voor liefhebbers van verschillende wijnstijlen.

Complexiteit en Diepgang

De wijnen van Aglianico del Vulture vallen op door hun kenmerkende eigenschappen van complexiteit en diepgang. Het terroir voegt minerale tonen toe aan de wijn, terwijl de druif zelf een breed scala aan smaken en aroma’s biedt. De wijnen ontwikkelen zich mooi in de fles en tonen secundaire aroma’s van tabak, leer en specerijen. Deze eigenschappen maken Aglianico del Vulture tot een intrigerende keuze voor wijnliefhebbers van diepgaande en verfijnde wijnen.

Ontdek de rijke erfenis van deze regio en geniet van de unieke expressie van terroir, druiven, smaak en karakter in elke slok. Van de vulkanische bodem tot de elegante afdronk, deze wijn blijft verrassen!