Farnese Vini

Uit eerbetoon en respect draagt wijnhuis Farnese nog altijd de achternaam van prinses Margherita van Oostenrijk, de dochter van Keizer Karel V en echtgenote van Ottavio Farnese.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond

Geschiedenis

Uit eerbetoon en respect draagt wijnhuis Farnese nog altijd de achternaam van prinses Margherita van Oostenrijk, de dochter van Keizer Karel V en echtgenote van Ottavio Farnese. In haar leven verbleef ze regelmatig in de Abruzzen en in 1567 vestigde ze zich in de stad l’Aquila met landerijen en een kasteel. Speciale aandacht gaf zij aan de ontwikkeling en beheer van wijngaarden. De bijzonder goede wijn die zij in de Abruzzen kon maken, viel ook bij andere edellieden van de familie Farnese in de smaak en aan het eind van de zestiende eeuw werd haar Farnese-wijn aan de belangrijkste Europese hoven geschonken.

Op de indrukwekkende heuvels, die de uitlopers vormen van de machtige Abruzzen, zijn veel producenten gevestigd die de traditionele Montepulciano d’Abruzzo wijn maken. Herkenbaar als krachtige, maar soms ook wat zware wijnen. Tegenwoordig echter zien we ook huizen met meer zin om te experimenteren. Bij Farnese Vini is men daar zeker ook liefhebber van, en om die reden zijn hier onder andere ook Cabernet Sauvignon druiven aangeplant.

Territorio Salento Farnese Vini

Farnese Vini

Wijnproducent Farnese Vini beschikt over veel Sangiovese, een druif waarvan een gewone Montepulciano d’Abruzzo wettelijk gezien maar 15% mag bevatten. Deze druiven doen het in de Abruzzen verrassend goed en leveren wijnen op met veel fruit en een mooie diepe kleur. Ze gaan in een wijn die een volstrekt ander karakter heeft dan een reguliere Montepulciano d’Abruzzo. Het tekent de wil tot vernieuwing bij dit bedrijf, dat ook goed aan de weg timmert met zijn reguliere Montepulciano’s.

Het grote succes van het wijnproductiesysteem en de verkoop van Farnese werd vanuit Abruzzen uitgebreid naar Puglia, Campania, Basilicata en Sicilia, met als doel het produceren van wijnen met de hoogste kwaliteit die aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten kunnen voldoen. In de toekomstige strategieën van de Group Farnese zal Zuid-Italië een steeds belangrijkere rol gaan spelen, omdat het in staat is om wijnen te produceren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Farnese Vini Group bezit diverse wijnlabels waaronder Gran Sasso, Luccarelli en Vigneti del Salento. Farnese Vini heeft jaarlijkse een productie van bijna 13 miljoen flessen.

Logo Farnese Vini

Gewonnen prijzen en erkenningen

In 2016, 2017 en 2019 is wijnproducent Farnese Vini verkozen tot “Beste Italiaanse producent” door een van de belangrijkste wijngidsen, de “Annuario dei Migliori Vini Italiani” door Luca Maroni. Verder is Farnese genomineerd als “Producer van het jaar 2017” door de belangrijke Duitse wijncompetitie “Mundus Vini” en door de Belgische journaliste Alain Bloeykens. De rode wijn Edizione Cinque Autoctoni – het vlaggenschip van het bedrijf – is al 9 keer als “wijn van het jaar” beoordeeld. Tenslotte is de afgelopen jaren hebben meer dan 70 gouden medailles en internationale wijn en bedrijfsonderscheidingen in ontvangst genomen, waaronder “Wine Spectator Top100”.