Stemmari

Het eerbetoon aan de Siciliaanse traditie en met veel respect voor de natuurlijke omgeving, is de wijnmakerij van Stemmari.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 5 resultaten

Stemmari, een eerbetoon aan Siciliè.

Het eerbetoon aan de Siciliaanse traditie en met veel respect voor de natuurlijke omgeving, is de wijnmakerij van Stemmari. Deze is gebouwd volgens het traditionele Siciliaanse landelijke gebouw met binnenplaats die bekend staat als een zogenaamde  “baglio“.

Hier ontmoet traditie tegenwoordig geavanceerde technologie.  Het resultaat van deze mix van nieuwe technologie in de wijnbereiding en oude architectonische tradities is betoverend. en levert soortgelijke wijnen op!
Het wijnhuis is uitgerust met de beste technologie voor het maken van wijn in een volledig thermisch geconditioneerde omgeving. De oorspronkelijke bestaande energie in smaken en geuren zijn gewoon vervolmaakt en versterkt in de kelder.
Men heeft een deskundig team van wijnbouwdeskundigen en oenologen. Mensen die met passie werken. Uiteraard constant volgen zij het hele evoluerende proces van hun wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen van topkwaliteit, die rijk en intens zijn, met een zachte smaak en zoete tannines. Wijnen die zowel krachtig , harmonieus als elegant zijn.

De firma Stemmari cultiveert geheel hun eigen wijngaarden langs de geventileerde zuidkust van Sicilië. Dit zijn de twee landgoederen van Sambuca di Sicilia en Acate.
Men selecteert  zorgvuldig meerdere variëteiten om te laten groeien in de ongerepte zonnige wijngaarden. Men heeft maar liefst zevenhonderd hectare gezonde wijnbouw. Inheemse en internationale wijndruiven zijn verzorgd en gecontroleerd door universitaire deskundigen samen met een grote en goed opgeleide werkploeg.

Sicilië, hart en ster van de Middellandse Zee, is een ingewikkeld mozaïek van streken, klimaten, culturen, smaken, kleuren, menselijkheid, geschiedenis en tradities. De wijnen zijn er een prachtige expressie van.

Een voorbeeld van duurzaamheid

Men heeft zonneboilers geïnstalleerd voor de warmwatervoorziening (speciaal gebruikt voor het reinigen van wijnkelderapparatuur) . fotovoltaïsche panelen voor de elektrische voeding (400 kWp geïnstalleerd) van het bedrijf. Op deze manier is het bedrijf nu voor 2/3  zelfvoorzienend. Daarbij is de  helft van de wijnkelder ondergronds om een ​​juiste temperatuur te garanderen in de wijnopslag. Hierdoor is de behoefte aan airconditioning en elektriciteit fors verminderd.

Watervoorziening is kostbaar in de hete streken van Sicilië en daarom heeft Stemmari efficiënte manieren ontwikkeld om water op te vangen en te bewaren. Er zijn zeven kunstmatige meren op het landgoed (van waaruit winterregens worden gehouden voor gebruik in de zomer) en ze bevatten meer dan 900.000 m3 water, het equivalent van 300 liter voor elke individuele wijnstokplant (ongeveer 10 noodgebruik van watervoorziening tijdens periodes van droogte). Zonder te hoeven putten uit externe watervoorzieningen.
Computergestuurde druppelirrigatiesystemen maximaliseren de efficiëntie van de watervoorziening en garanderen dat het water alleen gebruikt waar is wat nodig is. Om de watervoorziening te behouden wordt het afvalwater naar een organische modderwaterzuiveraar geleid en gezuiverd, zodat het terug in de reservoirs kan worden gebracht. Tevens wordt al het afval gesorteerd en gerecycled.