☰ MENU
Menu

Montalcino

Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Prijs - slider
Prijs - inputs
Flesinhoud
Zoek op inhoud
Flesinhoud
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Alcoholpercentage
Zoek op alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Jaargang
Zoek op jaargang
Jaargang
Duurzaam
Duurzaam
Smaak
Smaak
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Rosso di Montalcino bevindt zich in hetzelfde afgebakende gebied als zijn grotere broer, de Brunello di Montalcino DOCG. Beide zijn gelegen in het hart van Toscane, in Midden-Italië. Deze DOC werd in 1984 gecreëerd om het meeste te halen uit het fruit van jongere wijnstokken van nieuwe aanplant. Het idee was om een ​​frissere wijnstijl te creëren. Met aanzienlijk minder rijpingstijd nodig dan zijn broer of zus. Dit zou de producenten van Brunello in staat stellen om geld te verdienen terwijl ze wachten tot hun DOCG-wijn rijpt, Maar ook om elke Brunello die al twee tot drie jaar gerijpt was, maar niet helemaal aan de vereiste normen had, te declassificeren. Een soortgelijke onderneming is ook ondernomen in Montepulciano, Hier hielp de Rosso di Montepulciano DOC de producenten van Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

Tegenwoordig waardeert men deze wijn zeer. De diepte van zwarte kersen en wilde bessen. Door zorgvuldig gebruik van eikenhout ook met een vleugje kruiden en vanille. Net als zijn broer uit Montalcino, is het een volle wijn gemaakt van pure Sangiovese. Hij is echter beschouwd als een meer levendige stijl van wijn, die frisheid combineert met structuur, en is op veel jongere leeftijd  al goed drinkbaar.