Conte di Campiano

Lang geleden reisde een graaf uit heel verre landen met zijn prachtige ros, in het land van de Val Tramigna en ging omhoog tot aan het plateau van de berg Crocetta.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Hoe het begon…

Lang geleden reisde een graaf uit heel verre landen met zijn prachtige ros, in het land van de Val Tramigna en ging omhoog tot aan het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om te rusten en bij toeval kon hij zien dat het landschap vanaf dat punt prachtig was. Het daglicht streelde de heuvels, naar het profiel van een kasteel. De steile daken van kleine huizen kleurden donker, de witte paden en het gecultiveerde land en dit beeld verspreidde zich in de zachte wind om de hemel te bereiken. De zachte geur van het landschap en de zwoele geur van most bereikte zijn neus. De rust die toen heerste, raadde hem aan om in dat land te gaan wonen. Zo was het dat vanaf die dag voor de mensen van de plaats híj de Conte di Campiano werd ….

Wijnhuis Conte di Campiano

Ondertussen is Conte di Campiano, opgericht in 1930, uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in de Italiaanse wijnmarkt. Conte di Campiano produceert wijnen met een sterke prijs/kwaliteit verhouding. Aan deze strategie hecht het bedrijf veel waarde. Erkenning voor deze strategie is goed zichtbaar door het toenemend aantal prijzen en awards die ze krijgen.  De dagelijkse leiding is in handen van Dr. Paolo Contri, een geweldig oenoloog met een economische achtergrond.