Primitivo di Manduria

Primitivo di Manduria staat bekend om zijn volle en weelderige smaakprofiel. De wijnen onthullen aroma’s van rijpe bramen, pruimen en zwarte kersen, met subtiele kruidige tonen van zwarte peper en vanille.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 11 resultaten

Unieke Omgeving

Primitivo di Manduria, afkomstig uit de regio Apulië in Zuid-Italië, gedijt in een bijzonder terroir. De uitgestrekte wijngaarden worden gekoesterd door het mediterrane klimaat en de vruchtbare, kalkrijke bodems van de regio. De warme zon en koele zeewind dragen bij aan optimale groeiomstandigheden voor de Primitivo-druif, die gedijt in deze omgeving.

Druivenrijkdom

De Primitivo-druif, ook bekend als Zinfandel elders, gedijt prachtig in de Apulische zon. Deze robuuste druif, bekend om zijn diepe kleur en intense smaken, gedijt in de warmte van de regio. De bodems van Primitivo di Manduria dragen bij aan de expressie van de druif, wat resulteert in wijnen met een rijke complexiteit en diepgang.

Smaakprofiel

Primitivo di Manduria staat bekend om zijn volle en weelderige smaakprofiel. De wijnen onthullen aroma’s van rijpe bramen, pruimen en zwarte kersen, met subtiele kruidige tonen van zwarte peper en vanille. De Primitivo-druif staat garant voor wijnen met een krachtige body, zachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk. Deze wijnen zijn zowel uitnodigend in hun jeugd als geschikt om te rijpen en complexiteit te ontwikkelen met de tijd.

Karakteristieke eigenschappen

De karakteristieke eigenschappen van Primitivo di Manduria weerspiegelen de warme en zonnige omgeving waarin de druiven gedijen. De wijnen zijn krachtig en levendig, met een uitgesproken fruitig karakter dat de essentie van de regio vastlegt. De diepte, structuur en harmonie maken deze wijnen geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.