Emilia-Romagna

Uit Emilia-Romagna komt Parmaham, Balsamico azijn, Parmezaanse kaas, pasta Bolognese en heel veel lekkere wijnen. Lambrusco is de bekendste wijn uit deze regio. Maar er komen ook heel veel verfijnde wijnen uit Emilia-Romagna.
Wijnen per streek
Lambrusco (1)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs
Jaargang

Enig resultaat

Wijnen uit Emilia Romagna

Wij bij Italiaansewijnwinkel.nl zijn enthousiast over de Enigma Sangiovese, Conte di Campiano sangiovese en de wijnen van het wijnhuis Luretta uit de wijnregio Emilia-Romagna. De specialiteit van de regio Emilia-Romagna is over de hele wereld bekend: de licht mousserende wijnen van de Lambrusco druif. Deze druif wordt gebruikt om lichtzoete, fruitige wijnen met een frisse zuurgraad te maken. Lambrusco is een lichtvoetige wijn die gekoeld gedronken wordt. De reputatie van de Lambrusco is niet altijd even goed. Maar dat is niet terecht. In Emila Romagna wordt zeker ook uitstekende Lambrusco gemaakt.

Naast Lambrusco worden in Emiliano-Romagna ook gastronomische goede wijnen gemaakt op basis van de Sangiovese druif, Cabernet Sauvignon, Barbera en Bonarda. De brede vlaktes ten zuiden van de rivier de Po zijn de bron van sommige verfijnde rode wijnen. Deze worden nu gemaakt in Romagna, voornamelijk van Sangiovese, geplant in het heuvelachtige oosten van de regio. Trebbiano di Romagna daarentegen is meestal droog, wit en neutraal. Deze grote regio is ook de thuisbasis van Lambrusco,

error: Content is protected !!