Donnafugata

Donnafugata Winery is een van de beste wijnmakerijen van Italië en wordt wereldwijd geprezen door wijnrecensenten en wijnliefhebbers.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Vooraanstaande wijnmakerij

Donnafugata Winery is een van de beste wijnmakerijen van Italië en wordt wereldwijd geprezen door wijnrecensenten en wijnliefhebbers. Op Sicilië heeft Donnafugata verschillende landgoederen, waaronder de historische kelder in Marsala, het prachtige landhuis Contessa Entellina en de wijngaarden in het westelijke binnenland van het eiland. Daarnaast bezit Donnafugata een wijnmakerij en landgoed op het verwaaide eiland Pantelleria voor de zuidwestkust van Sicilië. De familie Rallo, die Donnafugata bezit, is al meer dan een eeuw actief in de wijnsector en de huidige generatie is buitengewoon dynamisch.

Inheemse druiven

Wijnhuis Donnafugata staat bekend om zijn uitzonderlijk brede assortiment wijnen, gemaakt met inheemse variëteiten zoals Ansonica (ook bekend als Inzolia), Catarratto, Zibbibo en Nero d’Avola, evenals internationale variëteiten zoals Viognier. Hoewel we houden van veel hun wijnen, moeten we toegeven dat we ons beperkt hebben tot een bepaald assortiment. Wij bij Italiaanse wijnwinkel richten ons op de wijnen die populair zijn bij een breed publiek.

Bezoek aan Donnafugata wijnkelders

Pantelleria Donnafugata

Een bezoek brengen aan de indrukwekkende wijnkelders of wijngaarden van Donnafugata is zeker een warme aanrader. Je kunt kiezen uit twee locaties: Marsala die het gehele jaar geopend is en Pantelleria die in de zomer geopend is. Marsala ligt op het eiland Sicilië en Pantellaria op het eiland Pantellaria vlak voor de kust van Sicilië. Neem vooral even contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Italiaansewijnwinkel heeft een selectie van de wijnen van Donnafugata in het assortiment. Ook veel andere wijnen van Doannagugata zijn leverbaar. Neem contact met ons op over prijzen en levertijden.