Gaja

Onder wijnkenners is Gaja een begrip! Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit een knieval te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig juist af te wijken van de regels van het betreffende wijngebied.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 6 resultaten

Onder wijnkenners is Gaja een begrip! Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit een knieval te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig juist af te wijken van de regels van het betreffende wijngebied. Hij beperkte de rendementen en introduceerde Franse druivenrassen en het gebruik van Franse barriques, dat laatste om de wijnen te verzachten. Het familiebedrijf  produceert exclusieve wijnen van topkwaliteit. In totaal heeft het wijnhuis 21.4 hectaren wijngaard gespreid over 14 percelen. Deze liggen op 250 tot 330 meter boven de zeespiegel. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. Zijn mooiste Barbaresco’s brengt hij op de markt als Single Vineyard, 95% nebbiolo aangevuld met 5% barbera. Geheel tegen alle wetten van de streek, waar 100% nebbiolo is voorgeschreven. Hierdoor moet hij de wijnen declasseren tot DOC Langhe. Geen probleem, want inmiddels is de naam Gaja wereldwijd sterker dan die van de overkoepelende DOCG Barbaresco. Een liefhebber van Italiaanse wijnen móet in ieder geval een maal in zijn leven een gerijpte wijn van Angelo Gaja gedronken hebben.