Vermentino di Gallura

De wijnen van Vermentino di Gallura bieden een verfrissend en levendig smaakprofiel. Ze hebben een uitgesproken aroma van citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit, vergezeld van florale tonen en een subtiele kruidigheid. In de mond onthullen ze een levendige zuurgraad en een zachte textuur, wat zorgt voor een evenwichtige en verfrissende drinkervaring.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 3 resultaten

Een Uniek Landschap

Vermentino di Gallura, afkomstig uit de regio Sardinië in Italië, staat bekend om zijn unieke terroir. De wijngaarden liggen op de granieten heuvels van Gallura, aan de noordelijke kust van Sardinië. Dit terroir, gecombineerd met het mediterrane klimaat en de nabijheid van de Tyrrheense Zee, creëert de ideale omstandigheden voor de Vermentino-druif om tot volle rijpheid te komen.

Druivenrijkdom

Vermentino di Gallura wordt uitsluitend geproduceerd van de Vermentino-druif, die goed gedijt in de kustachtige omgeving van Gallura. De druiven kenmerken zich door hun dikke schil. Dit beschermt hen tegen de intense zonnestralen en stelt hen in staat om hun frisheid en complexiteit te behouden. De bodems rijk aan graniet geven de druiven een unieke mineraliteit en levendigheid.

Smaakprofiel

De wijnen uit deze zuidelijke streek bieden een verfrissend en levendig smaakprofiel. Ze hebben een uitgesproken aroma van citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit, vergezeld van florale tonen en een subtiele kruidigheid. In de mond onthullen ze een levendige zuurgraad en een zachte textuur, wat zorgt voor een evenwichtige en verfrissende drinkervaring.

Karakteristieke Eigenschappen

Vermentino di Gallura staat bekend om zijn karakteristieke eigenschappen die voortkomen uit het unieke terroir van de regio. De wijnen hebben een uitgesproken minerale ondertoon, die hun frisheid en levendigheid versterkt. Ze worden gewaardeerd om hun elegantie en finesse, evenals hun vermogen om goed te ouderen. Dit maakt deze wijn een geliefde keuze voor liefhebbers van verfijnde witte wijnen.

Of je nu geniet van een glas op een zonnig terras of het combineert met heerlijke zeevruchten, Vermentino di Gallura biedt een unieke en memorabele wijnervaring. Verken het terroir, proef de verfijnde smaken en begrijp waarom Vermentino di Gallura tot een van de meest opmerkelijke witte wijnen uit Italië behoort.