Cantina Tramin

Cantina Tramin is een van de oudste wijnhuizen in Südtirol – Alto Adige en is gevestigd in Termeno.
Wijnen per streek
Alto Adige (14)
Trentino-Alto Adige (1)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs
Jaargang

Cantina Tramin is een van de oudste wijnhuizen in Südtirol – Alto Adige en is gevestigd in Termeno. Cantina Tramin is een coöperatie van wijnboeren. De eigenaren van het wijnhuis zijn de 300 wijnboeren die wijngaarden exploiteren in de subgebieden van Termeno, Ora, Montagna en Egna. Hun wijngaarden, bijna 260 hectare in totaal, liggen in de bakermat van de Gewürztraminer-druif. Tramin produceert gemiddeld 1,8 miljoen flessen per jaar; ongeveer 75% van de productie is bestemd voor de Italiaanse markt en de resterende 25% is bestemd voor de export.

Alto Adige ligt in het noorden van Italië tegen de Oostenrijkse grens. De streek wordt daarom ook wel Südtirol genoemd. In het logo van Tramin zie je niet alleen het Italiaanse woord Cantina staan, maar ook het Duitse woord Kellerei.

Cantina Tramin Alto Adige - Casa del Vino Amsterdam

De wijngaarden liggen in de buurt van het meer van Caldaro. Dit gebied heeft een specifiek microklimaat dat bijdraagt aan de unieke karakter van de wijnen: zuiver met een duidelijk eigen persoonlijkheid. De Tramin-coöperatie heeft een zeer moderne wijnmakerij die in 2010 in gebruik is genomen.

Cantina Tramin wijnmakerij - Casa del vino Amsterdam

Traditie, innovatie en creativiteit

Tramin combineert traditie, moderne wijnbouwtechnieken en creativiteit om topkwaliteit te leveren. Tramin is opgericht door in 1889 door Christian Schrott, een priester en Oostenrijks parlementlid. Hij besloot een coöperatie op te richten die de vele wijnboeren bij elkaar kon brengen van het gebied. De principes van ruim een eeuw geleden worden nog steeds gerespecteerd.

Tramin maakt wijnen van de druiven Pinot GrigioGewürztraminer, SchiavaPinot Nero, Lagrein, Moscato Rosa en Moscato Giallo, vervolgens Pinot BiancoChardonnay en Merlot, en tenslotte Cabernet SauvignonSauvignon Blanc en Müller Thurgau.

Cantina Tramin maakt een brede range aan wijnen op meerdere kwaliteitsniveau’s (met elk een eigen prijskaartje):

  • Le selezioni monovitigni – wijnen van één druivensoort die je de potentie laten proeven van elk ras wanneer het gegroeid en perfect gerijp is uit AltoAdige kan proeven
  • Le selezioni vino d’autore – blends die het talent en de creativiteit van de wijnmakers van Tramin laten zien, zoals de STOAN
  • I classici monovitigni (zoals de GewürztraminerPinot Bianco en Pinot Grigio)
  • I classici vino d’autore

Italiaanse wijnwinkel heeft een selectie van de wijnen van Tramin in het basisassortiment. Ook veel andere wijnen van Tramin zijn leverbaar. Neem contact met ons op over prijzen en levertijden: info@italiaansewijnwinkel.nl

error: Content is protected !!