Alto Adige

De Alto Adige, ook bekend als Sud-Tirol, is een wijnregio in het noorden van Italië. Hier komen prachtige wijnen vandaan! Op Italiaansewijnwinkel.nl hebben we een uitgebreid assortiment.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond

Alto Adige: Waar Alpentoppen en Wijnranken Samenkomen

Alto Adige, ook bekend als Sud-Tirol, ligt in het noorden van Italië. Ingeklemd tussen de majestueuze Alpen en de zonovergoten Middellandse Zee. Een van de meest opmerkelijke wijngebieden van Italië, dankzij een uniek microklimaat en een gevarieerd landschap.

Het landschap wordt gedomineerd door bergtoppen die in de lucht prikken, met wijngaarden die zich vastklampen aan steile hellingen en terrassen. De combinatie van hoge hoogtes en zonnige dagen zorgt voor een langzaam rijpingsproces van de druiven, waardoor ze complexiteit en frisheid ontwikkelen.

Druivensoorten

Deze regio staat bekend om zijn indrukwekkende diversiteit aan druivensoorten. Terwijl klassieke Italiaanse druiven zoals Pinot Grigio, Chardonnay en Merlot hier gedijen, zijn er ook inheemse druivensoorten zoals Schiava, Lagrein en Gewürztraminer die de regio haar unieke karakter geven. De wijnen weerspiegelen het terroir en de variëteit van de druiven, met frisse, levendige witte wijnen en karaktervolle rode wijnen.

Alto Adige combineert gastronomische excellentie en wijn. De wijnen zijn perfecte metgezellen voor de lokale keuken, beïnvloed door zowel Italiaanse als Oostenrijkse invloeden. Probeer een glas Alto Adige wijn naast een bord verse pasta of traditionele gerechten zoals speck en knoedels.

Italiaansewijnwinkel.nl is trots om een selectie van de beste wijnen uit Alto Adige aan te bieden. Ontdek de elegantie en de smaak van deze opmerkelijke regio met onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en laat je betoveren door de harmonie van Alpentoppen en wijnranken in elk glas.