Trentino - Alto Adige

Trentino-Alto Adige is een Italiaanse regio gelegen in het noordoosten van het land, aan de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Het is een van de meest gerenommeerde wijnregio’s van Italië met frisse witte wijnen en lichte fruitige rode wijnen.
Regio
Zoek een regio
Regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Resultaat 1–16 van de 31 resultaten wordt getoond

Ontdek de Unieke Terroir en Verfijnde Smaak van Trentino – Alto Adige Wijnen

Maak kennis met de intrigerende wereld van Trentino – Alto Adige wijnen. De invloed van het terroir en de druiven resulteert in een unieke en verfijnde smaakbeleving. Gelegen in het noorden van Italië, tussen majestueuze bergen en weelderige valleien, profiteert deze regio van een uitzonderlijk klimaat en diverse bodemsoorten, wat resulteert in wijnen die de essentie van hun omgeving weerspiegelen.

Het Terroir

De wijngaarden van Trentino – Alto Adige genieten van een uitzonderlijk terroir, beïnvloed door de Alpen en de Middellandse Zee. De combinatie van koele berglucht en warme zonnestralen zorgt voor een langzaam rijpingsproces van de druiven, wat de wijnen hun complexe karakter en levendige aroma’s geeft. De minerale rijkdom van de bodem draagt bij aan de unieke smaakprofielen die kenmerkend zijn voor deze regio.

Druivenvariëteiten

Trentino – Alto Adige herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan druivensoorten, elk met zijn eigen unieke bijdrage aan de lokale wijncultuur. De regio staat bekend om zijn productie van zowel klassieke internationale druivensoorten als lokale variëteiten zoals Lagrein, Teroldego en Gewürztraminer. Deze diversiteit in druiven draagt bij aan de rijke en gevarieerde selectie van wijnen die hier worden geproduceerd.

De Smaak

De wijnen uit Trentino – Alto Adige staan bekend om hun uitgesproken smaken en evenwichtige structuren. Van de frisse en levendige witte wijnen tot de krachtige rode variëteiten, elke slok vertelt het verhaal van de regio. Ontdek de harmonie tussen fruitige tonen, elegante zuurgraad en subtiele kruidigheid die deze wijnen zo geliefd maakt bij fijnproevers wereldwijd.

Karakteristieke Eigenschappen

Kenmerkend voor de wijnen is hun vermogen om de lokale identiteit vast te leggen. Of het nu gaat om een verfrissende Pinot Grigio of een krachtige Lagrein, elke fles belichaamt de passie en toewijding van de wijnmakers. Ontdek de unieke persoonlijkheid van elke wijn, gevormd door het terroir en de traditionele productiemethoden die generaties lang zijn doorgegeven.