Barbera d'Asti

Barbera d’Asti staat bekend om zijn levendige en fruitige smaak. De wijn heeft een robijnrode kleur en biedt aroma’s van rijpe kersen, bramen en pruimen. In de mond heeft de wijn een verfrissende zuurgraad, evenwichtig met zachte tannines. Het heeft een medium tot volle body en een lange afdronk
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Toont alle 6 resultaten

Een Stukje Piemontese Landschap

Barbera d’Asti, gelegen in de Piemonte regio van Noord-Italië, heeft een uniek terroir dat de smaken van de wijn beïnvloedt. De heuvels, met hun kalksteen- en zandgronden, bieden een vruchtbare bodem voor de Barbera-druif. Het klimaat, warm in de zomer en koel ‘s nachts, draagt bij aan de groei van de druiven.

De Basis van de Wijn

De Barbera-druif speelt een centrale rol in de productie van deze wijn. Met zijn dikke schil en sappige pulp ontwikkelt de druif intense smaken en aroma’s die kenmerkend zijn voor Barbera d’Asti.

Een Mix van Smaken

Barbera d’Asti staat bekend om zijn levendige en fruitige smaak. De wijn heeft een robijnrode kleur en biedt aroma’s van rijpe kersen, bramen en pruimen. In de mond heeft de wijn een verfrissende zuurgraad, evenwichtig met zachte tannines. Het heeft een medium tot volle body en een lange afdronk, waardoor het geschikt is voor diverse gelegenheden.

Authenticiteit en Traditie

Wat de wijnen uit deze regio onderscheidt, zijn zijn authentieke smaken en diepe wortels in de Piemontese traditie. De wijn belichaamt de essentie van de regio, met zijn levendige fruitigheid en elegante structuur. Barbera d’Asti wordt vaak gewaardeerd om zijn toegankelijkheid en betaalbaarheid, terwijl het tegelijkertijd een uitstekende kwaliteit biedt die liefhebbers van over de hele wereld aanspreekt.