Salento

De wijnen van Salento worden gewaardeerd om hun karakteristieke smaakprofielen en expressieve kenmerken. De rode wijnen vertonen vaak een mooie balans tussen fruitigheid en structuur, terwijl de witte wijnen frisheid en levendigheid brengen.
Regio
Zoek een regio
Druif
Zoek een druif
Druif
Flesinhoud
Flesinhoud
Toon meer opties
Wijnhuis
Zoek een wijnhuis
Wijnhuis
Duurzaam
Duurzaam
Alcoholpercentage
Alcoholpercentage
Toon meer opties
Jaargang
Jaargang
Toon meer opties
Smaak
Smaak
Toon meer opties
Speciaal
Speciaal
Toon meer opties

Een Uniek Landschap

Salento, gelegen in de zuidelijke regio van Puglia, Italië, heeft een bijzonder terroir. Het gebied wordt gekenmerkt door veel zon en verkoeling van de Adriatische en Ionische Zeeën. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen en klei, met een mediterraan klimaat dat optimale omstandigheden biedt voor wijnbouw. Deze combinatie van factoren creëert een terroir dat goed geschikt is voor de teelt van hoogwaardige druiven.

Druivenrijkdom

Salento staat bekend om zijn verscheidenheid aan inheemse en internationale druivenrassen. Onder de rode druiven zijn Negroamaro en Primitivo de bekendste. Negroamaro, met zijn diepe kleur en intense aroma’s, gedijt goed in de warme en droge omstandigheden van Salento, terwijl Primitivo bekend staat om zijn rijke en krachtige karakter. Voor witte wijnen zijn Verdeca en Fiano enkele van de meest voorkomende druiven, die frisheid en levendigheid toevoegen aan de wijnen van Salento.

Smaakprofiel

De rode wijnen van Salento kenmerken zich door hun volle body, rijpe fruitaroma’s en zachte tannines. Negroamaro geeft vaak tonen van donker fruit, zoals bramen en pruimen, met een vleugje kruidigheid. Primitivo biedt diepe aroma’s van rijpe bessen en een hint van vanille door rijping op hout. De witte wijnen van Salento vertonen frisse citrusaroma’s, tropisch fruit en een levendige zuurgraad, waardoor ze verfrissend en evenwichtig zijn.

Kenmerkende Eigenschappen

De wijnen van Salento worden gewaardeerd om hun karakteristieke smaakprofielen en expressieve kenmerken. Ze weerspiegelen niet alleen het terroir waaruit ze voortkomen, maar ook de passie en toewijding van de wijnmakers. De rode wijnen vertonen vaak een mooie balans tussen fruitigheid en structuur, terwijl de witte wijnen frisheid en levendigheid brengen. Dit maakt deze wijnen geschikt voor verschillende gelegenheden en een genot om te ontdekken.

Of je nu een ervaren wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe ontdekkingen, de wijnen van Salento bieden een boeiende reis door de zonnige wijngaarden van Zuid-Italië.