Cantine San Marzano

Cantina San Marzano is gevestigd bij het plaatsje San Marzano di San Giuseppe, in Puglia, de hak van Italië. De producent zit in het hart van de veelgeprezen DOP “Primitivo di Manduria”.
Wijnen per streek
Puglia (15)
Primitivo di Manduria (3)
Salento (3)
Show more Show less
Druif
Smaak
Prijs

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Wijnproducent uit Puglia

Cantina San Marzano is gevestigd bij het plaatsje San Marzano di San Giuseppe, in Puglia, de hak van Italië. De producent zit in het hart van de veelgeprezen DOP “Primitivo di Manduria”. Hier staan wijnstokken en olijfbomen zij aan zij op een rood grondoppervlak te floreren.

Het wijnhuis is in 1962 opgericht door 19 lokale wijnbouwers, wiens families het land al generaties lang hadden bewerkt. Zij besloten hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken, die het typische karakter van de regio weerspiegelen. Door de jaren heen is deze samenwerking aanzienlijk gegroeid en bestaat San Marzano tegenwoordig uit meer dan 1200 wijnboeren! Elk van deze wijnboeren helpt bij het produceren van de beste druiven. De bodems van de wijngaard en de mediterrane terroir spelen een fundamentele rol bij de productie van hun wijnen en dat wisten ook deze wijnboeren. Ruim 50 jaar geleden plantten ze de druivenranken aan op percelen met veel rotsen en leisteen. De wijngaarden strekken zich uit over een lange, smalle stook tussen Adriatische en Ionische Zee. Zomerse hitte, koude winters en de warme Sirocco wind zorgen voor extreme omstandigheden. Toch is dit juist het klimaat waar de primitivo en de negroamaro zich het beste thuis voelen.

Cantina San Marzano: moderne wijntechnieken en eeuwenoude tradities

Cantina San Marzano is een van de meest populaire en bekendste wijnhuizen in Puglia.Ze gebruiken de meest moderne technieken om prachtige, evenwichtige wijnen te maken met veel smaak en complexiteit. De tradities van het wijnmaken in Puglia worden gerespecteerd. Hun specialiteit is de lokale Primitivo-druif. De wijnen worden algemeen beschouwd als de beste in de regio. Zo worden voor de alleen de beste druiven uit de verschillende wijngaarden geselecteerd.