☰ MENU
Menu

Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella

2018

Jaar:

Land:

Streek:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

 26,95

Prijs per fles

Tijdelijk uitverkocht

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Land:

Streek:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

Amarone, un vino leggendario!

De Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella “le Preare” is dan ook geboren vanuit een prachtige Italiaanse legende. De Amarone legende begint in 1938 in een wijnkelder in het gehucht Novare gelegen in de Valpolicella wijnstreek ten noorden van Verona. In die tijd was Gaetano dall’Ora, manager van de lokale wijncoöperatie, op zoek naar een manier om het suikergehalte van de wat zoete Recioto te verminderen.  Zijn kelderknecht, Adelino Lucchese, liet hem een monster  proeven uit een vat dat per ongeluk in een hoek van de kelder was blijven liggen. De langdurige periode dat de wijn ‘sur lie’ bewaard was gebleven had bijna alle suikers tot alcohol gefermenteerd, waardoor een drogere, meer bittere wijn was ontstaan. De legende vertelt dat Adelino uitriep, ‘maar baas dit is niet bitter (amaro), het is ‘amarone!’ en zo zou de wijn haar naam hebben gekregen.

De Amarone is ook een legende als het om kracht en concentratie gaat! Indrukwekkend!

Klassieke Amarone!

De typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt direct naar voren in de Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella  met een duidelijke rozijnentoon. Veel aroma’s van zwarte kers, tabak en mokka. etherisch, fruitig.  Hints van kersen en gedroogde pruimen, gedroogde bloemen, zoet gekruid. De wijn is uitgesproken krachtig en dient ook samen met een stevig gerecht te worden genuttigd. De afdronk is extreem lang en indrukwekkend en het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas. Maar pas op… voor je het weet lig je op vrijdagavond te knikkebollen… stevig spul dit. Maar goed spul! Door vele wijnliefhebbers vaak in hun top 3 gezet van favoriete wijnen. Zet er een mooi stukje vlees van de grill bij of een stuk Friese nagelkaas, dit gaat ook bijzonder goed samen.

Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella  drukt de bedrijfsgedachte van de Cantine volledig uit! Het speerpunt van de Cantine is het evenwicht van de wijn tussen elegantie en structuur. Hij is gemaakt van druiven die zijn geteeld de Valpolicella Classico-zone, die het “Appassimento” (zacht drogen)  proces ondergaan.  Ze rijpen op grote eikenhouten vaten voor minimaal 24 maanden en verdere rijping van 6-8 maanden op fles. Het resultaat is zo zacht als fluweel.

Le Preare en zijn stenen

Het merk Le Preare van deze Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella is opgericht door Cantina Valpolicella Negrar om een ​​eerbetoon te brengen aan een geschiedenis van hard werken waardoor de huidige wijnmakers konden profiteren van de voorwaarden en verder te kunnen ondernemen. De kelders van Cantina di Negrar liggen in het hart van het Valpolicella Classico gebied. In 1933 is het wijnhuis opgericht. Uiteindelijk is het wijnhuis uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. De wijngaarden vind je in verschillende subregio’s. Het individuele karakter van de eigen wijngaarden komt bij voorkeur goed tot uiting.

Het gebied stond bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige steensoorten, zoals het rode marmer van Verona dat men veel  gebruikte  tijdens de bouw van hun villa’s in Venetië. Het gebruik van andere lokale stenen, minder prestigieus dan marmer, was echter wijdverbreid. De oude steengroeven waar de steen is gewonnen, werden in het lokale dialect “preare” genoemd. Lokale stenen werden gebruikt om de wijngaarden van elkaar te scheiden en om de terrassen aan te leggen, waardoor de wijnstokken zelfs op steile hellingen konden groeien.

 

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.