Kerstwijnen

De lekkerste Kerstwijnen voor bij het kerstdiner

Kerst is de tijd van samenzijn, aandacht geven aan je naasten en gezelligheid. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het kerstdiner met daarbij goedgekozen smakelijke Kerstwijnen.

Wij hebben voor jou een mooie selectie met wijnen uit allerlei windstreken gemaakt die heel goed passen bij tal van uw exquise gerechten. Vrolijk mousserende wijnen als feestelijk aperitief en verfijnde witte wijnen als begeleider voor bij een licht voorgerecht. Voor de hoofdschotel hebben we alvast een top 10 met de lekkerste rode wijnen gemaakt, dat maakt het extra makkelijk! En wil je het Kerstdiner geheel in stijl afsluiten, schenk dan een een heerlijke zachte en zoete dessertwijn. Heerlijk voor bij het grand dessert of een kaasplateau.

Per wijn hebben we ook nog enkele menusuggesties gegeven. Door deze suggesties ben je zeker van een geslaagde wijn-spijs combinatie en krijg je gegarandeerd een onvergetelijk kerstdiner! Rustig uitzoeken op de bank eenvoudig besteld , veilig en ruim op tijd alles in huis geleverd. En geen gesjouw, handig!

Top 10 mousserende wijnen

Met kerst is het een speciale dag  en daar hoort een mooie mousserende wijn bij. Met deze kwalitatief hoogwaardige Bollicini (zoals de Italianen zeggen) komt de feeststemming er direct goed in! Wilt u hem mooi strak en droog? Kies dan voor een kwaliteits Franciacorta. Toch wat fruitiger? Dan misschien een rosé Prosecco. Of gaat u toch voor een Ferrari? in ieder geval… Italiaanser wordt het niet.

Top 10 witte kerstwijnen

Start je kerstdiner met een verfijnde witte wijn. Elegant, fruitig of juist houtgerijpt en vol?  Een klassieke Soave of een mooie Lugana? Moeilijk kiezen! Gelukkig maken we het u makkelijk met een mooie selectie van onze speciale Italiaanse witte kerstwijnen. Bij elke gedetailleerde wijnbeschrijving vindt u een mooie menusuggestie. Zo wordt de keuze extra makkelijk en komt uw gerecht extra goed naar voren. 

Top 10 rode kerstwijnen

Rode wijnen vormen meestal de begeleider van het hoofdgerecht.  Lekker en origineel vegetarisch is of juist met een mooi stukje vlees. Zelfs bij Gourmetten hebben we altijd een geslaagde wijn . Rode wijnen passen altijd goed bij wat intensere smaken. En daarbij smelt hun stevige karakter als sneeuw voor de zon bij een Italiaans hoofdgerecht. Bekijk wat je wilt gaan eten en kies er de beste rode wijn bij. Hier alvast onze top 10 Rood om het wat makkelijker te maken. Zit uw wijn er niet tussen, kijk dan gerust verder. en van ons alvast een “Buon Natale” . 

Top 10 dessertwijnen

Wil je echt voor de volle 100% er een perfect diner van maken, dan kan een mooie afsluiting met een Italiaanse dessertwijn zeker niet ontbreken! Wil je vers fruit als licht dessert, doe er dan de friszure en licht alcoholische Moscato d’Asti bij. Of doe zoals de Italianen en sluit je diner af met goede Vin Santo en Cantuccino koekjes. Of misschien juist weer eens de gouwe ouwe Marsala erbij? De heilige graal onder de Italiaanse dessert wijnen is wel de Baglio di Pianetto Ra’is Moscato. Deze dessertwijn uit Sicilie is een heerlijke afsluiter van een goed (Italiaans) diner dat jou en je gasten zeker kunnen waarderen! Duik de keuken in en laat je lekker inspireren door onze top 10 dessert kerstwijnen.